Härmapor är vi allihopa

Om jag fortsätter min spaning i ämnet ”Att vara lättpåverkad” så kommer jag osökt in på det här med härmapor. Att det går mode i det mesta vet vi ju, så även i den lantliga inredningsvärlden. Du som följer bloggar vet garanterat vad jag pratar om. Oavsett vilken inriktning man väljer (ja, det finns faktiskt olika stilar inom lantlivspiffet) så finns det vissa saker som man bara måste ha i sitt hem för att tillhöra den där riktiga Lantlivseliten!

Vi vill ju helst kalla det för att vi inspireras av varandra (låter trevligt) – men i verkligheten är det ren och skär besatthet (låter inte så trevligt). Är du exempelvis av inredningstypen Dansk/Fransk Vintage med en touch av industri så bara MÅSTE du just nu ha den där gamla ”grislampan”, och  helst i rätt grön färg också. Är du däremot åt det romantiska Shabby Chic hållet så är det istället en kristallkrona med korgbotten som gäller, allt enligt de mest aktade och efterapade lantlivsbloggarna runt om i Sverige.

Men det som känns klockrent och bara sååå supersnyggt hos andra behöver ju inte passa lika klockrent hos dig själv. Vet inte hur många gånger jag gått i fällan, inspirerats (blivit besatt) av något som sedan har känts fullkomligt malplacerat hos mig själv. Mina vänner vet att den gamla franska fågelburen som jag ropade in via Tradera är en sådan sak. Den där förbaskade pippiburen har vandrat från rum till rum utan att finna sin plats, och samtidigt som jag älskar den så ger den mig huvudbry – för hur sjutton kan en sådan se så självklar ut hos mina favoritbloggerskor och inte hos mig?

Nä, det är nog bäst att tänka själv ändå. Att vrida och vända på besattheten tills den åter kuggar i inspirationsmaskineriet, och sedan sålla bland intrycken. För det viktigaste av allt är ju ändå din egen personliga smak och vad som passar ihop med dig, ditt hus, din familj, livsstil och övrig inredning – och handen på hjärtat, vem har egentligen lust att bli kallad för härmapa?

Så, nu åker fågelburen ut på annons igen, och förhoppningsvis är det ingen härmapa som köper den. Förhoppningsvis är det någon som gillar den. På riktigt.

Ps. Presentationsbilden lånade jag från härliga bloggen http://vintage-house.blogspot.se/ – väl värd ett besök!


About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *