Grythyttan

Vad termometern än säger och hur många mörka moln det än är på himlen, så är det sommar! Det är snart mitten av juni och verkligen hög tid att börja njuta av den här årstiden. För att inte tala om  utemöblerna som har stått där ute sen kvicksilvret började krypa över 10-graderssträcket och några få solstrålar letade sig fram genom molnen. De behöver användas nu, så på med en varm tröja och sitt ute även om det är kyligt på kvällen.

Jag har länge varit förtjust i de klassiska utemöblerna från Grythyttans A2-serie.  Jag älskar verkligen allt med dem. Ja, allt utom priset då som verkligen gör det till en utemöbel som stannar i drömmarna. Om man inte lyckas köpa en uppsättning på Blocket det vill säga. Något vi lyckades med för några år sedan. Jag säger lyckas med för det gäller verkligen att vara snabb när de dyker upp på Blocket. Lika fort som annonsen publicerar, lika fort försvinner den igen!

Bild lånad från svenssons.se
Bild lånad från svenssons.se

Vi hittade vår grupp i Norrköping och min man slängde sig i bilen direkt han hade fått tag på säljaren och körde två timmar dit och två timmar hem. Klart värt det, men det enda lilla problemet var ju att de var rätt slitna. Träet var i dåligt skick och behövde både slipas och oljas. Med 12 plankor på varje stol och ett bord därtill hade vi fått ett tidskrävande projekt att bita tag i. Ett projekt som vi aldrig lyckades hitta tid till, varken jag eller min man. Men så dök han upp – som utemöblernas räddande ängel – svärfar, som glatt sa att det där kan jag ta tag i. Har precis alla rätta verktyg och tiden! Sagt och gjort, svärfar monterade loss varenda planka, packade omsorgsfullt ner dem och alla skruvar och fraktade hem hela konkarongen till sin verkstad. Där det sedan slipades och slipades och oljades och oljades. Sen packades allt lika omsorgsfullt ner i en kartong som lämnades av hemma hos oss.
Fint så långt, men nu börjde det mödosamma arbetet att skruva tillbaka alla plankor på stativen… Inte en lätt match… särskilt inte eftersom jag inte förstått att svärfar placerat alla plankor i en viss ordning utan rörde till hela strukturen så att vi tillslut fick gissa oss till vilka plankor som hörde ihop.
Alla har vi varit där och skruvat lite och nu återstår de sista två stolarna som jag kämpar med.

IMG_9053
Tacka vet jag batteridriven skruvdragare!

 

IMG_9051
Vackert nyslipat trä!

 

Ser ut som nya efter svärfars magi!
Ser ut som nya efter svärfars magi!

När allt är klart kommer jag sitta där ute och gunga i takt till fiskmåsarnas skrik till dess att frosten kommer! Ibland insvept i en filt, ibland i shorts och linne med solfjädern i högsta hugg – för sån är den ju, vår fina svenska sommar, väldigt opålitlig.

 

 

 

 

About Sibel Güner

Jag gillar att fota, skriva och att leta efter sånt som inspirerar mig och gör mig glad. Vackra ting inom mat, mode, inredning, trädgård och allt där emellan. Hittar jag nåt, blir det ofta en bild som sen ligger och tar plast i min telefon eller på kamerans minneskort. Nu när jag fått chansen att skriva på myDreamhome.se så kan jag äntligen göra något av alla dessa bilder som i kombination med texter förhoppningsvis kan vara inspirerande för andra också. Så, här blir det alltså allt om ditten och datten från mitt liv. Min bakgrund ligger inom media och just nu arbetar jag med underhållning på nätet. Välkommen till min scen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *