Gå-bort-blommor

Att bli bortbjuden på middag är bland det bästa jag vet. Jag kan längta hela dagen efter att kvällen ska komma, så att det äntligen blir dags att ge sig iväg. Lite uppiffad, med en gnutta parfym bakom örat och läppstift på läpparna – och självklart med en liten gåva till värdparet i handen. Det får man inte glömma!

Det är så trevligt att få komma hem till någon som ansträngt sig lite extra, lagat god mat, tänt levande ljus och satt på favoritmusiken i bakgrunden. Det är så fint när värmen slår emot en när ytterdörren öppnas och det doftar gott från köket. Man får frågan om vad som önskas att dricka (vem kör egentligen?) och det är bara att slå sig ner i soffa och njuta av att bli ompysslad och få prata länge med fina vänner. Åh, vad bortskämd man blir och vad uppskattat det är. Som småbarnförälder är det nog lite extra skönt att lämna makaroniträsket och dammråttorna en kväll.

I lördags blev vi bjudna på spontanmiddag hos våra goda vänner, tillika före detta grannar som jag är så glad att vi håller kontakten med. Tidigare på dagen hade jag botaniserat bland vackra blommor och växter i en torghandel. Eftersom jag vet att värdinnan uppskattar blommor, så köpte jag med mig en fin bukett.  Det var svårt att välja, för oj vad mycket som ryms i en liten torghandel. Valet föll tillslut på en färdigbunden bukett i rosa och rött som nästan liknade en brudbukett. Värdinnan blev väldigt glad och nu hoppas jag blommorna står minst en vecka.

Är man inte bjuden på middag tycker jag ändå att man ska plocka med sig lite fina snittblommor hem från torget när det blir helg – till sig själv. En fin bukett på middagsbordet gör att helgen känns lite lyxigare.

 

About Sibel Güner

Jag gillar att fota, skriva och att leta efter sånt som inspirerar mig och gör mig glad. Vackra ting inom mat, mode, inredning, trädgård och allt där emellan. Hittar jag nåt, blir det ofta en bild som sen ligger och tar plast i min telefon eller på kamerans minneskort. Nu när jag fått chansen att skriva på myDreamhome.se så kan jag äntligen göra något av alla dessa bilder som i kombination med texter förhoppningsvis kan vara inspirerande för andra också. Så, här blir det alltså allt om ditten och datten från mitt liv. Min bakgrund ligger inom media och just nu arbetar jag med underhållning på nätet. Välkommen till min scen…

One thought on “Gå-bort-blommor

  1. Jag älskar det här inlägget och jag älskar att det snart är helg! Önskar att jag skulle få gå bort, men ska själv ha gäster. Hoppas att de gästerna läser din blogg. Jag skulle gärna vilja ha en vacker blomsterbukett :-)
    Kram till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *