Flyttplaner och muntra minnen

Ibland vill jag flytta! Till något mindre, till ett gammal hus, till ett nytt hus, till lägenhet, till en stuga i skogen (ibland ensam och ibland med resten av familjen), till stan, till… ja du förstår – förändring helt enkelt!

En idé skulle ju vara att flytta hit: http://objekt.fastighetsbyran.se/?objektGID=OBJ6260_1263477560&source=hemnet&images=1 nästan alla flyttdrömmar i ett å samma paket, även om jag inte riktigt förstår färgklunsen på plankgolvet?!

Nåväl, tänk att exempelvis ha flera lägenheter i samma hus. Blir man trött på varandra så väljer man en egen lägenhet och när man återigen samsats med familjen – ja, då bor man tillsammans. Kanon.
Objektet är ju dessutom renoverat precis i min smak – bara att flytta in!

Men vänta lite nu, huset ligger i LOFTAHAMMAR… orten som föranlett många glada skratt och en del härliga minnen. I alla fall för mig och mina föräldrar.
För det var ju här som min landkrabba till äkta hälft lite käckt myntade uttrycket ”Loftahammar eller LOFTA – som VI båtfolk säger” precis innan han trillade i plurret mitt i gästhamnen till vår och de andra båtägarnas stora förtjusning. Maken fick till och med applåder, det minns jag med bestämdhet.
Är man på båtsemester med flickvän och svärföräldrar för första gången så måste detta scenario vara bland det sista man vill uppleva och självklart har historien förföljt honom i över 20 års tid, särskilt då hans svärfar har vänligheten nog att påminna honom lite titt som tätt.

Nä, jag vet inte, får nog fundera lite till på det här och under tiden så bor vi kvar. Det brukar bli så till slut. Att vi bor kvar…

11088040
Hm, en installation, eller har någon bara roat sig med att kasta ner färg från övervåningen? Det var lite konstigt. Foto: Fastighetsbyrån
11088053
Båtplats ingår om man vill, men frågan är om lokalbefolkningen har hämtat sig från makens icke så eleganta svanhopp? De lite finare gubbarna som sipprade på sin whisky i den stooooora motorseglaren minns nog i alla fall då de med högdragen blick kikade ner på maken som krampaktigt höll sig kvar i relingen. Det applåderade förresten också. Fast lite avmätt sådär. Foto: Fastighetsbyrån
11088021
Snygg blandning av lantligt och modernt. Gillar! Foto: Fastighetsbyrån

 

11088036
Åh, ett RIKTIGT skafferi – med dörr! Vid den stora köksrenoveringen hemma så fick det gamla städskåpet nu bli skafferi istället. Blev mysigt på något vis. Foto: Fastighetsbyrån
11088017
Svart och vitt – alltid en vinnande kombination! Foto: Fastighetsbyrån

PS. Om du tycker att jag är en osolidarisk fru som lämnar ut makens lilla svanhopp så där till allmän beskådan så vill jag bara säga att jag har frågat först. Eventuellt glömde jag nämna exakt hur detaljerad jag skulle bli. Men jag vet att han bjuder på det <3

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

2 thoughts on “Flyttplaner och muntra minnen

 1. Ha ha, jag skrattar så kollegor och chefer kommer in och undrar vad som är så roooligt. Men det är roooligt. Jag ser gubbar med avmätta miner och en make som är blöt som en skamsen katt!
  Jag hade en pojkvän, f d alltså, som sa, när jag fick en ”fin” virkad duk av min mormor, att de var jättebra att putsa bilen med.. det hänger liksom med det där också!
  Dessutom är män till för att hänga ut lite.. jag tänker också göra det :-)

 2. Härligt Mia, kan se honom!

  Superfint kök – men barstolar går bort för mig. Min äkta hälft har titt som tätt varit inne på det spåret men där har han fått stå tillbaka! Inget som liknar en bar kommer in i mitt hus, vare sig uppe eller nere. :) (Som maken var inne på, en liten bar i källaren kanske….öööhhh nope!)
  Vårt skafferi blev en toalett, man får taga den plats man haver.
  Tycker det ser helt normalt ut med en färgfläck på trägolvet, så såg det ut även hemma hos oss när allt annat var målat men det lackade och gulnade trägolvet ännu var ovidgjort. Då kände vi nog mest för att besudla det typ HAHA! där får du fula golv. Kanske så de tänkte..

  Kram, så kul att läsa dina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *