Flyktbeteende och Smultronställen

Jag är en spretig person. Djup och ytlig, känslig och bestämd, tanklös och en tänkare – allt i ett och samma paket, det gör mig lite trött på mig själv ibland.
När jag blir sådär trött så måste jag ladda batterierna, och det är då som jag tar till mina olika smultronställen. Alla beroende på hur djupt flyktbeteendet sitter rotat för stunden :-).
Oftast känner jag vid dessa tillfällen att jag måste besöka någon av mina favoritvintagebutiker!. Det är ju så härligt att gå där en stund och småprata, klämma och känna på sakerna och kanske fynda en och annan grej. Ro för själen helt enkelt.

Mest tillfredsställelse finner jag ju bland gamla grejer, men stannar ofta och gärna till hos My´s Blommor också som jag passerar på vägen hem från jobbet.
Hennes fina blomsterbutik har verkligen blivit något extra de sista åren eftersom hon blandar blommor, inredning OCH kläder – både Vintage och nytt! Ett utmärkt smultronställe som med andra ord mer än väl kvalar in på listan över ”mindfulnessplaces” för mig.

10734272_801533799893373_3117908301584424953_n - mys blommor
Himla praktiskt att både kunna handla blommor, inredning och kläder på ett och samma ställe – dessutom på vägen hem! http://blogg.alltforforaldrar.se/mammamy/mys-blommor/
1463557_801581809888572_716508601127004362_n- fårskinnspälsar mys blommor
Urtjusiga fårskinnsfällar hos My´s Blommor. Skulle gärna vilja ta ett, eller varför inte två, med mig hem! :-).

Finns även många andra härliga butiker i stan (Kalmar) så som Topiary, Keruben och Mormors Fönster för att nämna några. Men om jag listar mina favoritställen med fokus på VINTAGE så kommer här några (utan inbördes rangordning)…

Klenoden i Kalmar – https://www.facebook.com/pages/Klenoden/153803671478828

Här är känslan så skön och harmonisk. Världens goaste ägare. Välordnat och mysigt. Här kan jag gå många varv innan jag känner mig nöjd. Oftast får något litet fynd följa med mig hem.

DSC_3089-hwitblogg.se
Bild lånad av Titti Malmberg, hwitblogg.blogspot.com
1505516_319203148272212_9186346591940004236_n-klednoden hämtat från facebook
Om du gillar gamla fina ting så finns Klenoden att följa på facebook: https://www.facebook.com/pages/Klenoden/153803671478828

Coola Loppan i Färjestaden på Öland – http://www.coolaloppan.com/

Denna charmiga och välfyllda loppis ligger precis jämte ICA affären där jag handlar. Den härliga ägarinnan har många järn i elden så loppisen kan bara hålla öppet några dagar i veckan. Tur, annars hade jag blivit ruinerad. Loppisen håller hög standard och låga priser. Himla bra!

sl383732_58943948- femtiotalsjakten.se
Bilden är lånad hos www.femtiotalsjakten.se
IMG_6184- blandbetongochgammeldagspioner.blogspot.se
Den fina soppterrinen har fyndats på Coola Loppan. Här kan vi verkligen SNACKA om fynd då köparen endast fick betala 85 kronor!!! Bild lånad från www.blandbetongochgammeldagspioner.blogspot.se

Butik Norregård – Butiken mitt i de småländska skogarna – http://www.butiknorregard.se/

Detta smultronställe ligger en bit bort, men även här har jag flax, eftersom man ”nästan” passerar butiken på vägen hem till mina svärföräldrar i Småland. Maken vill dock helst köra jättefort förbi Norregårdsskylten – mest för att han ogillar grusvägar och mår både fysiskt och psykiskt illa (ja, det verkar nästan så) av skitiga fälgar.

I denna butik kan man bli alldeles galen av lycka! Så oerhört smakfullt och mycket vackert att titta på. Måste vara ljuvlig att besöka så här i juletider.

DSC09641 (2)- www.lantlivinorregård.blogspot.se
Bilden är lånad hos www.lantlivinorregård.blogspot.se

Ibland räcker det dock med att fly mentalt till en vacker plats, och har du samma smak som jag så får du bara inte missa dessa inspirerande kvinnors bloggar som ger mig den där lilla extra energin och känslan av välbehag. Bästa bilderna du kan tänka dig, och själfulla personer bakom ”pennan”. Håll till godo!

Hwit Blogg – http://hwitblogg.blogspot.se/ 

Titti som driver denna blogg bor här på ön och henne lärde jag – hör & häpna – faktiskt känna via Tradera! Jag blev förälskad i en blommig quiltad pläd och när jag vann budgivningen så visade det sig att säljaren bodde i grannbyn här på ön. Jag fick en personlig leverans och utanför dörren stod den raraste tjej du kan tänka dig. Dessutom, visade det sig senare, med ett öga för inredning utöver det vanliga.

Hemma hos Titti finns många vackra saker – så när hon för några år sedan ställde till med en liten loppis i sin trädgård blev lyckan total för fru Engstrand! Mycket fint fyndades den dagen vill jag lova! Tack för all inspiration, Titti!

tittshall
Ja, du förstår ju varför jag älskar hennes hem… Hon har minsann inga problem att placera sina fågelburar på ett snyggt sätt. Bilden lånad från http://hwitblogg.blogspot.se/
titti
Med sinne för de tre F:en ”Färg, Form & Fotografi”. Ljuvligt! Bild lånad från http://hwitblogg.blogspot.se/
IMAG0746
Loppis i Tittis trädgård. Du fattar ju… alltså…. jag dör! Kolla in alla underbara grejer!

Sista mentala Smultronstället kommer här: Madamme petite – http://madamepetite.blogspot.se/

Klicka dig in, titta och njut! Ord känns överflödiga…

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

2 thoughts on “Flyktbeteende och Smultronställen

  1. Ja vad vore livet utan en go och ”spretig” tjej som du Mia ha ha! Säger bara det…alltid lika glad och härlig! Tjoho vilka fina smultronställen du har nämnt och jag kan bara hålla med dig även om jag på något vis halkade in där på slutet med både hem och loppis! Kul! Ja snart är ”loppisrummet” fullt igen, så prasslar huvudkudden av för mycket pengar Mia så vet du var du kan styra kosan!
    Ha en fin kväll och stor kram till dig!
    Titti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *