Fixa (flick)rummet!

Ni som läst några inlägg av mig vet att vi håller på och renoverar vårt hus. När vi skulle göra i ordning vår 9-åriga dotters rum hade jag en väl uttänkt plan vad som skulle göras. Man kan väl säga att planen sprack ganska så rejält! Aldrig har väl min dotter varit så bestämd. Ett av hennes favorit-tv-program är ”Fixa rummet” på SVT, så inspirerad av det hade hon massor av idéer och det mamma hade tänkt ut var inte vad hon hade tänkt sig. Så ett samarbete inleddes mellan Ella och mig. Jag lirkade och hon stod emot. Jag trugade och hon hade andra idéer. Så småningom kom vi i alla fall fram till en plan som vi båda tyckte kunde bli bra. Inget märkvärdigt egentligen, men för mig var det viktigt att det skulle vara både mysigt och funktionellt eftersom det är ett ganska litet rum. Vi använde oss bara av redan befintliga möbler, endast en tapet inhandlades, i övrigt förbättrade vi med färg och tyger. Resultatet ser ni här nedan – och vi är båda nöjda :-)!

flickrum4

Sängen är byggd på Ikealådor som vi hade. Ett gammalt skrivbord fräschades upp med färg. Både jag och Ella sydde kuddar (med lite olika resultat!) för att pryda sängen.

flickrum2

Denna fina fototapet från Mr. Perswall var det enda nya vi köpte.

flickrum3

Vad är väl ett flickrum utan spegel. Ella ville ha en röd vägg och det fick hon. Den gamla spegelramen målade jag vit och sen prydde Ella den med en spetsrosett!

flickrum1

På mattan kan man pyssla och greja!

flickrum

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *