Färg är det nya svarta – eller?!

När jag och min man träffades bodde han i en lägenhet han renoverat själv. Den var full av färg och var väldigt fin. Man blev glad av att vara hemma hos honom. Han hade målat alla fönsterfoder i olika färger från Antroposoferna, en färg för varje fönster – ni vet ganska dova lugna färger, ljust blått, lugnt grönt, varmt gult. Väldigt annorlunda och coolt!

Själv bodde jag i en mer klassiskt lugn lägenhet, dvs ljusa toner som basfärger med ganska starka accentfärger på prylar runt omkring. Vi gillar alltså båda färg vilket var och är ganska kul!

Idag är vårt hem genomgående i ljusa lugna toner som grund, men fortfarande med mycket accentfärger. Det finns en ”röd tråd” – nu – men oj, vad mycket väggar vi har målat, båda hela väggar och delar av väggar. Vi har också målat golv, delar av golv och tak! Tror inte min man var så jätteglad när jag bad honom måla vårt innertak i köket grönt. Men han gjorde det. Det blev mossgrönt och tyvärr helt galet fult och fel. Min man målade snällt och snabbt om till vitt igen…. Jag har sedan dess haft en idé om att tapetsera en del av vårt tak i trapphuset, men än så länge har inte min händige man hakat på – undrar varför?!

Just nu funderar jag på att köpa pinnstolar på Blocket och måla om i tvåfärgat. Tror dock inte jag får med mig mannen att måla om badrummet i tvåfärgat – i så fall får jag nog göra det själv! Men tror ändå att jag föredrar ett badrum i lugna toner….

Inspiration från Hermès skyltfönster

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *