Ett pojkrum – och resultatet av en hård kompromiss

Sonen gillar inte gammalt. Han tycker loppisar luktar illa. Kanske har han fått en överdos efter att ha spenderat halva sin barndom i konstiga lador och skumma källarlokaler.
Ibland frågar han mig om kudden han lutar sig mot i soffan är ny, eller om den har ”tillhört någon gammal okänd tant”. Jag tror att han varje gång önskar att få höra orden: Nej, den är ny! Men det får han sällan.

Den alldeles nybakade tonåringen har sitt rum på övervåningen. Det är ett ”kompromissernas rum”.
Att mötas i projektet ”barnrummets förvandling till ungdomsrum” blev för några år sedan lite av en utmaning såklart. Gammalt möter nytt. Mamma möter son. Son möter mamma. Tja, det gick till slut och båda känner vi oss nöjda med resultatet.

IMAG3161Vi enades om att blanda vintage och modernt, båda med den lite spartanska och populära industristilen i åtanke.
Sonen var bestämd med sitt färgval och själv fick jag igenom mitt tapetönskemål. Maken sket i vilket tills han insåg att det krävdes ett sjutusan till bra underarbete för att få en vit, slät tapet att se just vit och slät ut… :-)

IMAG3162

Nattduksbordet är gammalt. Fåtölj + fotpall är köpt på IKEA och de flesta textilier är inhandlade på HM Interiör´s Webbshop.
Eftersom ”sömnad” får mig att bli en mycket otrevlig människa så skippade jag den övningen och köpte istället en färdigsydd sängkappa med tillhörande gardinlängder. Har för mig att det var Ellos som stod för leveransen den gången.

IMAG3164Så värst mycket ”industri” fick inte plats i rummet, men hyllan får väl representera stilen lite. Hylla, klocka och lådor köpte vi superbilligt på IKEA.

IMAG3165Är glad över att det gamla skrivbordet fick stå kvar. Tillsammans med en skolstol, modell äldre (köpt för 50 kronor på en varuförmedling i Kalmar), och gamla plåtsiffror som jag hittade på Tradera så kunde möblemanget accepteras av sonen – även om han allra helst hade velat ha ett svart skrivbord. Plåtsiffrorna skruvades lätt fast i ryggstödet.

När jag letade inspiration till pojkrum så tyckte jag att utbudet var dåligt. Tipsen på nätet och i div. inredningstidningar duggade inte tätt precis.
Därför tänkte jag bjuda på de bilder som jag själv sparade ner och delvis tog inspiration ifrån. Tyvärr har jag inte en susning om vart jag ”snott” dom, men jag hoppas inte att någon tar illa upp för att de publiceras här utan tillåtelse. I så fall, förlåt.

026 benjamins rum2 003 DSC_0015 hampus rum klart 003 IMG_2897 SOVRUMSTILeng_1046507l

 

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

5 thoughts on “Ett pojkrum – och resultatet av en hård kompromiss

  1. Hej Kicki,
   Tack! Hihi, ja… den gossen har fått sin dos för livet av gammalt ”skräp”.
   Jag är tämligen säker på att han kommer välja en helt annan stil den dag han själv sätter bo. Men det är väl så det ska vara, antar jag. :-)

 1. Åh så roligt att få se hur ni har det Mia!

  Själv har jag valt att göra precis tvärt om och gått ALL IN med färg i barnens rum. Där får jag utlopp för det lite mer lekfulla när resten av huset får nöja sig med vit, svart och grå ”färgskala”.
  I sonens rum blandas vitt, rött, marinblått och turkos i olika nyanser, sååå kul att få gå loss och inreda med lite färg så länge jag har möjligheten och han inte tycker något särskilt. :)

  Kram!

  1. Hej söta Fia,
   Jag gjorde likadant när Wille var liten. Färgglatt och härligt till tusen. Emilbård och bilmatta. Ljusblå väggar.
   Denna gången var det han själv som valde färgskala, och jag kan ju inte säga att jag blev särskilt ledsen när jag hörde honom andas om ”vitt, svart, beige och natur” :-)

   Ha en bra dag! Kam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *