Ekonomångest

Det är tiden som börjar nu, ekonomernas ångest, nu ska det snart vara inlämnat, kontrolluppgifter, FORA, restaurangrapporter, bokslut, årsredovisningar och deklarationer.

Det är med en lätt skräckblandad förtjusning det där. Det är sååå skönt när det är inlämnat, men så ångestfullt (för mig) att lämna ifrån mig allt jobb till revisorerna. Inte för att de är petimetrar, jag arbetar bara med riktigt bra revisorer, men för att allt man har gjort under året ska granskas. Det är lite som att lämna in sin svenskauppsatts i skolan, och sedan få den granskad. Kommer läraren att tycka att jag har gjort ett bra jobb? Kommer jag att få bakläxa? Kommer han att sitta på sitt kontor och skratta sig harmynt, för att sedan gå ut till fikarummet och visa upp vad jag har gjort till kollegorna, så att de kommer att skratta så mycket att det blir kö till toaletten, för att alla håller på att kissa på sig?

Det är inte så att jag gör mycket fel, men det är känslan av att bli granskad, det är lite som att få ett brev från skatteverket när man minst anar det.

Jag har under åren provat olika saker, allt från att lämna in det astidigt, till jättesent. I år kör jag på astidigt igen, och har bestämt mig för att vara klar med alla bokslut innan sportlovet. Bra så, sedan duckar jag när jag lämnar in allt och springer därifrån så fort mina krumma ben tillåter.

Något sånt här för pojkarna?
Något sånt här för pojkarna?

 

Allternativt sätter på  mig push up BH, djup urringad tröja när jag kommer tillbaka för granskningen, hänger över mina snart fyrtioåriga bröst över bordkanten och säger, ”men så farligt var det väl inte?” Jag undrar bara hur det fungerar på de revisorer som är kvinnliga? Där får jag kanske köra en annan taktik.. kanske klistra in snygga modeller i årsredovisningen så att de blir lite distraherade..

Och något sånt här i redovisningarna som granskas av flickorna..
Och något sånt här i redovisningarna som granskas av flickorna..

 

Alla sätt är bra utom de dåliga..

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *