Dum eller drömkund?

Jag är lättpåverkad. Du vet på det där sättet som alla fastighetsmäklare bara drömmer om – och säkert skrattar gott åt på sina personalfester…

”Den dummaste spekulanten måste ju vara den som köper ett objekt där homestylingen är det som fäller avgörandet”. Jag tror de säger så – det skulle jag ha gjort.

Men erkänn att även du tilltalas mer av ett objekt som mäklaren har lagt ner lite tid på. Och trots att du vet att inredningen inte ingår i köpet så kan du ändå inte låta bli att se dig själv sitta där i den svindyra designsoffan av Jens Juul Eilersen, eller som i mitt fall, helst en Oxfordvariant i vit lantstil – gärna med kuddarna och plädarna, om säljaren eller homestylisten har god smak, – lite härligt uppuffade bakom ryggen.
Sällan är det dock så. Att allt ingår. Och visst har väl du, liksom jag, känt dig lite snuvad på konfekten när du stått där med dina flyttkartonger och stirrat in i en tom bostad med fläckar på tapeten som ett minne över den tidigare ägarens tavlor.

Fast när jag tänker efter så skrattar de nog inte, fastighetsmäklarna – för lättpåverkad betyder mottaglig och mottaglig betyder tillgänglig och det i sin tur måste ju innebära rena rama drömkunden! Att vara lättpåverkad borde därför vara bra.

Att vara Lätt Påverkad är dock något annat men det hör nog inte hit.

 Lättpåverkat 1: Snälla säljare, älskar lull-lullet – lämna kvar så jag köper huset!

http://beskrivningar.capitex.se/objdesc.aspx?GUID=4A4IPQE8TK5Q1SDH&TYP=CMVilla&From=Hemnet&Skin=MaklarnaILinkoping
Lättpåverkat 2: Snälla säljare, champagne är ” SÅ jag” – lämna kvar så köper jag våningen!

http://www.blocket.se/malmo/Stora_Nygatan_53__van_2__Malmo_stad_55851391.htm?ca=18&w=1
 Lättpåverkat 3: Snälla säljare, älskar tanken på att slippa låna böcker eller hyra film mer i resten av mitt liv – lämna kvar så köper jag bostaden! Glömde även be dig lämna kvar den gustavianska karmstolen med det vackraste tyget. Det är väl inte för mycket begärt???

http://www.pontuzlofgren.se/till-salu/beskrivning/49IJ9R7APDK62A49

Ps. Mitt självklara val till presentationsbild i ämnet blev såklart ett objekt från Alvhem Mäkleri & Interiör. Ord känns överflödiga… <3

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *