Drömmar om jul i byggröran….

Vårt hus är rörigt. Byggrörigt. Jag hade liksom glömt bort hur jobbigt det faktiskt är när huset är en byggarbetsplats och byggarbetarna kommer arla morgon och stannar tills det är beckmörkt. Sex dagar i veckan. När vi bestämde oss för att dra igång det här tänkte jag bara på allt det bra – hur kul och fint det skulle bli att få bygga ut huset igen. Göra om planlösningen. Få till det där som gör att huset känns mer ”på riktigt”. MEN som sagt – att leva i en byggarbetsplats är jobbigt… Det går visserligen ganska fort framåt, men det är ständigt smutsigt inomhus. Dammsugaren står nu strategiskt placerad innanför dörren hela tiden så att den som känner sig manad lätt kan dammsuga bort lera och diverse annat som dras in i huset, byggdamm, sågspån, gips etc. Tyvärr verkar det hittills inte vara någon annan än jag i familjen som ser att det är smutsigt… Det tär dessutom på både nerver och relationer att leva i en byggarbetsplats. Häromdagen kändes det som jag var med i en fars. Dagen började med att jag och tonårssonen bråkade och jag spenderade en timme med att gråta innan jag var tvungen att gå till jobbet för att inte komma alltför sent. Sen avslutades samma dag med en liten eldsvåda i huset. Dottern hade prytt middagsbordet med serpentiner som råkade hamnade i en ljuslåga när vi skulle duka av. Både hon och jag blev rädda och både skrek och grät. Det var min födelsedag.

Gick en sväng på NK idag och fick akut behov av att gå hem och pynta och göra fint, men får nog nöja mig med att titta på alla fina juldekorationer och julljus i stan ett tag till – känns inte som nån idé riktigt ännu att ta fram stora jullådan i denna röra….

utbyggnadutbyggnad1utbyggnad2NK gran

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

One thought on “Drömmar om jul i byggröran….

  1. Annica, som jag skrev i någon kommentar på Facebook så vet jag precis vad du/ni går igenom just nu. Man kan aldrig i sin vildaste fantasi förutse exakt hur jobbigt det hela kommer att bli – och som tur är glömmer man till nästa renovering :-).

    Är glad över din öppenhjärtiga beskrivning – tror de flesta av oss som bott i en byggarbetsplats mer än väl känner igen sig. På alla plan (har också en tonårsson… :-/

    En stor KRAM till dig!
    Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *