Det här med att ha djur i hemmet

Jag har alltid varit en djurälskare och som barn tjatade jag som sig bör om både möss, råttor, chinchillor, kaniner, hundar, katter och till och med en dinosaurie.
Jag var besatt, och precis som jag svor på att jag skulle äta upp en hel sockerkakssmet utan att göra sockerkaka av den, så svor jag på att mina barn minsann skulle få ha vilka djur de ville!

Jag var till och med så desperat att jag kidnappade en intet ont anande katt som femåring och stängde in den i garderoben. Den upptäcktes naturligtvis, för den förde ett faslig liv, och speciellt djurvänligt var inte det.
En annan anekdot som min mor älska att berätta, var att på en bilsemester hittade jag en fluga. Flugan döptes mycket cermoniellt till Fnutte, och den följde med under två dagar på bilsemester.
Fnutte bodde i en liten gul låda, för han kunde inte flyga, och jag matade honom med sockervatten.

imagesHDTRIKUA
Ungefär så här julvänlig var jag som barn..

Efter två dagar dog Fnutte, som vuxen kan jag förstå att jag kanske gav honom en ganska så snabb diabetes, men som nioåring var jag HELT förtvivlad. Jag grät nog längre än vad jag hade Fnutte.

Sedan när jag blev äldre, insåg jag kanske att det är inte helt enkelt det där med att ha djur. De tar faktiskt tid. Det hindrade mig dock inte när min bästa vän skulle sälja bort en av sina hundar. Jag fick maken att gå med på att vi bara skulle ha hunden på prov. Så nu har vi haft vår HJ på prov i fyra år, och hon är en högst älskad och ibland ganska billig familjemedlem.

Om mina barn få ha vilka djur de vill? Eh, nej, det räcker bra med ett hårigt monster som skall ha uppmärksamhet och kärlek. Mina barn kontrar med att när de får barn, då kommer deras barn få ha vilka djur de vill. Jag säger som min mamma sa. YEA RIGHT!

 

 

 

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *