Det händer grejer!

Vårt bygge går verkligen framåt! Vi har världens duktigaste gubbar som jobbar här och även om det är jobbigt att bo i en byggarbetsplats, är det också spännande och jäkligt kul. Det bästa kanske är samarbetet mellan mig och arkitekten. Han är verkligen så grym! Jag har massor av idéer – han lyssnar, får ner dem på en konkret nivå, kommer tillbaka med en ritning som sedan genomförs av byggarbetarna. Vilket team! Känner mig faktiskt som en av dem. Det är ju sånt här jag ska jobba med – egentligen! Att bygga hus, inreda hus, hjälpa folk göra stora, svåra val i byggprocessen, komma med idéer, tänka praktiskt men också visuellt. Just nu hamras det för fullt i utomhustrappan som ska gå från altanen upp till balkongen. Imorgon kommer mattan som ska ligga i det nya sovrummet. Sen kommer elektrikern och ger lite ljus både inne och ute, efter det ska den nya fläkten till köket anlända. Vårt lilla modulhus blir större, bättre, mer personligt och jäkligt snyggt! Efter jul påbörjas ”projekt övervåning” och då kommer också alla nya fönster och dörrar tas upp och monteras.  Under tiden drömmer jag om att någon kommer och knackar på min dörr och erbjuder mig jobb som projektledare/inredare för om- och nybyggnader!

bygge1

Grunden till nya ”grunden” är lagd. Gräv, gräv, gräv!

bygge2

En liten bit på väg – man kan ana hur den nya huskroppen kommer att se ut.

bygge3

Här går det undan! Panelen är på g och öppningen för trapphuset på plats.


bygge4

Visst blir det bra? Via trappan når man balkongen vilket är toppen och ger möjlighet att utnyttja balkongen mer!

bygge5

Sovrummet växer fram.

bygge8

Så här snygg blir garderobsväggen!

bygge6

Vi använder vårt gamla kök, flyttar bara om skåpen och tar upp ett nytt fönster och en ny altandörr för att maximera ljusinsläppet.

bygge7

Så här är tanken att köket ska bli!

 

 

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

One thought on “Det händer grejer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *