Hej från Rivieran!

Jag befinner mig på Rivieran denna vecka, i Cannes där den stora internationella tv-mässan där tv-program köps och säljs över hela världen pågår. Jag är där av den anledningen, men självklart passar jag också på att kolla in butiker, restauranger och fina hotell. Det är vackert här. Otroligt ståtliga och anrika hotell kantar Croisetten. Stranden med det blåa havet där inte bara en utan ganska många lyxyachter guppar fram. Sand mellan tårna. Så himla skönt!

Frankrike andas romantik och svulstighet i stilen på inredning, lite bohemrockigt så där men, som så många andra länder, har man också här influerats av den lite stramare nordiska stilen, dock med lite mer färg och lekfullhet.

På den lokala lilla fina marknaden köper man rosor i fång, den godaste frukten och fina grönsaker. En man i basker snickesnackar lite med en välklädd dam i gråblått lagt hår med en liten hund under armen. Jag vill stanna och spela boule, men kryper istället in på ett café, dricker en café au lait och äter en croissant. Här ler man mot varandra och säger ”bonjour”. Går förbi en helt fantastisk affär som säljer närproducerad olivolja. Jag skulle kunna shoppa upp allt som finns – jag älskar sånt här!

Picasso-muséet ligger några mil från Cannes i den lilla byn Mougins. En upplevelse man inte vill missa – om man har tid. Det har tyvärr inte jag denna gång, men nästa gång – då ska jag dit igen!

 

Kul idé med fågelholkar i papp som pryder väggen!

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *