Elefant eller älg? Det är ‘småfiffet’ som gör det!

När det är höstruskigt ute vill man mysa till det ännu mer inne. Inredningsbutikerna skyltar med plädar, ljusstakar och kuddar i härligt ombonade färger. Tänk vad lätt det är att ändra hemma med just detaljer som dessa – ”småfiffet” ger rummet ett nytt utseende! En av mina favoriter är ”Elefanterna” från Svenskt Tenn – Estrid Ericsons klassiska tyg med små elefanter på enfärgad botten. Jag har länge gått och sneglat på en svart prydnadskudde med små vita elefanter, tyvärr är den lite i dyraste laget. Därför blev jag så otroligt glad och fnissig när jag såg Brukas svar på detta tyg. Enfärgad botten med små vita älgar! Förstås ingen designklassiker, men en grymt cool kopia med ett riktigt svenskt motiv. Just nu finns tyget i metervara, men om någon månad finns även kuddar i butik. Smart, kul, och vänligare för plånboken.

Visste du förresten att Svenskt Tenn först slog upp dörrarna på 20-talet på Söder? Namnet kommer av att ägarinnan Estrid Ericson sålde tennkonst som tillverkades i den egna lilla verkstaden. Allt eftersom började hon sälja mer inredningssaker och butiken hade rykte om sig att sälja fina saker. Det var dock inte förrän på 30-talet när den kände österrikiske formgivaren Josef Frank började samarbeta med Estrid Ericson som Svenskt Tenn slog igenom både i Sverige och internationellt och blev känt för sin speciella design och formgivning av både möbler och textilier. Ericsson/Frank skapade riktiga klassiker tillsammans som fortfarande idag produceras. Affären är en fantastisk oas att bli inspirerad i, ett perfekt ställe att gå till för att köpa presenten till i princip vilket tillfälle som helst, eller kanske rentav slå till på en lyxig soffa!
elefantkuddar-650x483

 

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *