Choklad helt enkelt

Vad har choklad med trädgård att göra kanske ni undrar? Egentligen ingenting, om man nu inte tänker odla kakaoplantor, men det verkar lite poänglöst på våra breddgrader. Kakaoplantan är nämligen en kräsen liten rackare som kräver både hög värme och luftfuktighet samtidigt! Och det kan vi ju inte direkt uppbringa på vår del av jordklotet.
I det här inlägget tänkte kliva ett steg ifrån mitt ämne ett tag och tipsa om en adventskalender som jag sprungit på! Ja, barnen vill så klart ha adventskalendrar och det finns ju hur många olika sorter som helst att välja bland. Allt från de där söta, fina med änglar och glitter på, till de som är fyllda med Lego eller små Pixiböcker – och choklad.
Mina barn vill absolut ha varsin chokladkalender. Först hade jag tänkt säga nej, för vi äter ju faktiskt bara godis en dag i veckan hemma hos oss! (Eller hur var det nu?) Men så hittade jag den mest perfekta chokladkalendern – ja till mig alltså! Så nu kan jag inte förvägra mina barn det de allra helst vill ha i advent.

Tillbaka till underverket jag hittat. Från danska chokladtillverkaren Simply Chocolate kommer den här godingen.

IMG_6503

Det bästa med hela kalendern är att det finns halvnummer på luckorna! Titta riktigt noga och kontrollräkna gärna. Vad ger ni för 30 bitar istället för som i barnens kalender, 24? Ha!
Namnen på bitarna är rätt härliga, precis som smakkombinationerna och slår Romrussin med hästlängder. Här finns Persian Perry (vit choklad med persisk lakrits), Pink Polly (vit choklad med hallon och persisk lakrits), Almond Alex (mörk choklad med mandlar) och Bitter Ben (mörk choklad 80% kakao) för att nämna några smaker. Det fina i kråksången är att Simply Chocolate använder sig av naturliga råvaror och har helt skippat färgämnen, tillsatser och annat junk. Bitarna innehåller helt enkelt bara bra saker, så jag äter med gott samvete. Det kanske till och med är nyttigt för mig!

Förra året kom larm om att chokladen i världen kan komma att ta slut. Otäcka tanke! Men det var nog en överdrift (får vi hoppas) och blev en klickvänlig rubrik för kvälltidningarna att sätta. Men man kan alltid låtsas att det är så och ha det som ursäkt för att få skynda sig ut på jakt efter den här fina kalendern att ställa fram på lämplig plats. Den går att få tag på från norr till söder och jag har kollat upp ett par ställen. I Stockholm finns den till exempel på Tehuset Java, på Nordiska Kompaniet i Göteborg tyckte man den här kalendern var en strålande idé, precis som i Sofies butik i Helsingborg. Vill man köpa på nätet går det hos lekmer.se annars kan man titta in hos Gåshaga Gourmet för fler försäljningsställen.

IMG_0094
Choklad varje dag hela december – ja, tack!

Glöm nu inte bort er själva i stressiga december, utan njut av en eller två chokladbitar om dagen hela månaden, så glider ni fint över i 2015.

About Sibel Güner

Jag gillar att fota, skriva och att leta efter sånt som inspirerar mig och gör mig glad. Vackra ting inom mat, mode, inredning, trädgård och allt där emellan. Hittar jag nåt, blir det ofta en bild som sen ligger och tar plast i min telefon eller på kamerans minneskort. Nu när jag fått chansen att skriva på myDreamhome.se så kan jag äntligen göra något av alla dessa bilder som i kombination med texter förhoppningsvis kan vara inspirerande för andra också. Så, här blir det alltså allt om ditten och datten från mitt liv. Min bakgrund ligger inom media och just nu arbetar jag med underhållning på nätet. Välkommen till min scen…

2 thoughts on “Choklad helt enkelt

  1. Åhhh, vill också ha! Köpte en chokladkalender på ICA till sonen förra julen – inte ens han, som barn/ungdom kunde äta de små ljusbruna sakerna med vit beläggning ovanpå ( och då var det inte vit choklad som överdrag jag snackar om…)
    Men detta var ju något helt annat. Säger som Fia – Tack för tipset! :-)

    Kram
    Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *