Bulldoggen Edvin, attraktionslagen och en yogalärare

Först vill jag önska er alla en God fortsättning på 2015! Vi får hoppas att det blir ett bra år.

Det är kallt och öde på kolonin just nu. Blir mest fågelmatning och allmän tillsyn.

Jag firade jul hos mina söner i Stockholm och en av julklapparna jag fick var ett nytt litet djur till kolonin. En svart bulldogg. Så söt! Jag kände genast att han skulle passa på kolonin med grodorna och sitta där och diskutera livet.

edvin två

Jag har ju en anka som heter Agda med som brukar stå i potatispallkragen så det blir nog ”high-life” med vovvov, kvackkvack och koackkoack.

Jag funderade på vad bulldoggen ska heta och ganska snart kom namnet Edvin upp så Edvin får det bli.

När jag satt på bussen på väg hem från Stockholm fick jag sällskap med en jättetrevlig kvinna. Det visade sig att hennes son heter Per Johan. Varvid jag berättade att mina söner heter Per och Johan. Hennes barnbarn heter Edvin och då berättade jag om att jag precis döpt bulldoggen till det. Vad vi skrattade. Dessutom var hon utbildad yogalärare i yoga mindfullness vilket passar mig perfekt eftersom jag funderat på att börja med yoga. Så direkt hade vi jättemycket gemensamt och satt och pratade i 40 mil…. Sådana möten är fantastiska tycker jag.

Jag kan inte låta bli att tänka på Attraktionslagen som fick stort genomslag när boken och filmen The Secret släpptes 2006.

Förenklat går lagen att förklara med att allt du tänker på kommer till dig. Du blir helt enkelt vad du tänker. Många förklarar det med att man ska se sig själv som en stor magnet. Den drar till sig det du går runt och tänker på. En skrämmande tanke då vi tänker en del negativa tankar, men fantastisk tanke när du lär dig att bemästra den här kraften.

Många människor försöker följa attraktionslagen och jag tror att man kan påverka väldigt mycket med positiva tankar, För att lagen ska fungera måste man först lära sig känna tacksamhet. Först när man lärt sig att vara tacksam för det man har är man mottaglig för universums krafter.

Som t ex förra sommaren när jag letade överallt efter ett virkat sängöverkast till kolonin. Second hand, Blocket, ingenstans fanns det jag ville ha. En kolonigranne kom på besök och när jag visade henne runt så sa jag att nu är det bara ett virkat sängöverkast som saknas varvid hon brast ut att jag har ett som du kan få. Det bara ligger och skräpar. Herregud, en flaska Amaronevin mot ett jättefint virkat sängöverkast.

På bilden nedan ligger hunden Loke som tyvärr är död. Han bara älskade att ligga på sängen och grotta ner sig.

310

Jag har tänkt odla mycket grönsaker i år för att göra alla goda vegetariska recept som finns i en annan julklapp jag fick. Så nu sänder jag ut i etern att jag jättegärna vill ha tag i ett växthus. Inte så stort och inte så dyrt. Kanske det finns en vänlig själ som vill bli av med sitt växthus?

Några gamla vattenkannor i zink vore toppen med….

vattenkanna

 

About Marie-Louise Bergqvist

Jag älskar min gula kolonilottstuga på 25 kvm med en röd friggebod och tomt på 400 kvm. När man kommer in i området är man i en helt annan värld fastän jag har närmre till stan än hemifrån. Här på myDREAMhome kan du följa mig och min kolonilott. Även andras kolonilottsdrömmar! Kommentera gärna mina inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *