Buddha – lille vän!

Jag strosade runt på en nattmarknad i Thailand för några år sedan. Luften var ljummen och lite fuktig, dofterna varierade från mat till konstig djurlukt. En salig blandning av allt erbjöds till försäljning – allt från tyg, till mat, till prydnadssaker, väskor, smycken och massor av frukt. Och där mitt i alltihop hittade jag min första Buddha – en liten figur som bara stod där och som jag inte kunde motstå att köpa. Sedan dess har det blivit några buddhor till – de små gubbarna är helt underbara och utstrålar nåt sorts lugn – nånting vi alla kan behöva lite mer av skulle jag tro! Jag är långt ifrån buddhist, men det finns något tilltalande med den avskalade och mer jordnära livsstilen – raka motsatsen mot de gängse normerna vi lever efter här i vårt land. Jag välkomnar fler buddhor i mitt liv och hittar jag en liten gubbe som jag gillar så tvekar jag inte att köpa den – en plats i hemmet för den finns det alltid!

buddha

Hello, lilla buddha! Jag hoppas snart hitta fler kompisar till dig.

buddha2

Det här är min favoritbuddha! Älskar dig lilla tjocka sak!

buddha3

 

 

About Annica Lindeberg

Inredning, design, färg, form – fyra ord som kanske bara är just ord för en del, men som för mig är intressen som präglar hela mitt liv. Jag ser färger och former jag gillar överallt. På myDREAMhome skriver jag om design och inredning i allmänhet. Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *