Berzeliigatan 26, pris 12 000 000 SEK

Jag måste erkänna. Jag har inte varit ofta i det som Göteborgare gärna kallar för Sveriges framsida. När jag var mindre var vi och för sig på västkusten, men vid havet. Jag har varit på Lisseberg, men kanske bara två gånger. På mitt första jobb, hade vi ett kontor i Göteborg, och då åkte vi ibland ned för konferenser och dyl. Men de minnena består mest av att vi åkte vilse på Hissingen och ett extremt litet hotellrum på Spar in i en mörk gränd.

Senast jag var där var för att gå på U2 konserten och jag slogs av hur gemytligt det kändes i den trots allt stora staden. Den kändes lite vänligare, lite mindre, lite mysigare. Till och med jag som inte fikar, ville bara sitta på en av gågatorna och öva på en göteborsk dialekt, och citera kända göteborgare (kan inte nu komma på en enda). Jag vill gå på Trädgården och äta mat och strosa nere bland fiskebåtar. Jag vill fiska egen hummer och bada i salt vatten.

Därför tänkte jag att jag skulle kolla vad de som bor där kallar för Sveriges framsida har att erbjuda, och jag måste säga att den här lägenheten är bland det coolaste jag sett på länge. Den får mig nästan att vilja flytta ned och äta räkor, gå i fiskekyrkor och lägga mig till med att säga kex (utalas valfritt). Så vad säger ni, man kanske skulle byta till Sveriges framsida?

http://www.stadshem.se/till-salu/obj24162_1333291490?source=hemnet

FOTO: Stadshem
FOTO: Stadshem. 3 rum och kök, men vem behöver mer?
FOTO: Stadshem
FOTO: Stadshem. Kolla in köket. Det är fantastiskt och något som inte ens jag skulle riva ut för att sätta in högblanka vita luckor!
FOTO: Stadshem
FOTO: Stadshem. De har behållit vedspisen. Det är så gulligt att jag bara vill pröva att baka bullar i den!
FOTO: Stadshem
FOTO: Stadshem. Här kommer man in i ett badrum som är hämtad från den tid då Grekiska nymfer badade :-)
FOTO: Stadshem
FOTO: Stadshem

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *