Att köra över någon

Igår satte jag mig ner och funderade en stund.
Den senaste tiden har all kraft gått åt till att fundera ut, och värka fram, ett kök här hemma som inte bara ska vara snyggt – utan även funktionellt. Tyvärr! Ordet snyggt låter roligare än funktionellt.
Jag har haft min plan klar sedan länge och maken har liksom bara fått hänga med på tåget, och det var då det slog mig… tänk om han egentligen avskyr öppna hyllor! Tänk om han känner att gamla sunkiga kaffekvarnar från forntiden är det äckligaste och fulaste han vet. TÄNK om han innerst inne vill ha en sådan där superstor lampa som liksom är GJORD av massor av glödlampor!!!

I vårt kök finns ingen sådan lampa. Nej, där finns bara en gammal prålig fotogenlampa med ljusarmar som han dessutom har fått montera ihop och som grädde på moset se till så att den blev med elektricitet också – för elektricitet är trots allt bra… tänkte inte på det när jag tjatade till mig den av mina föräldrar i 30-årspresent för nästan 15 år sedan.

När jag ropade på maken så ropade jag snällt. Jag började med att fråga lite försiktigt om han kände sig nöjd nu när allt var klart.
Maken svarade ”ja, det är jättefint – och det blev ju som du ville ha det”. Hjälp. Sa han ”som JAG ville ha det”.
”Jamen, fortsatte jag… du tycker väl också att det blev bra”?
Han sa: ”det blev jättebra – men mest nöjd är jag ändå med retroradion – vilken j-a tur att Elgiganten hade precis en sådan som jag hade tänkt mig! Ska man nu ha ett lantkök så får man ju löpa linan ut. Vår moderna köksstereo hade ju inte sett klok ut i den miljön”.

Det var då det slog mig, att förmodligen bryr han sig inte särskilt mycket om själva stilen men helheten och detaljerna är viktiga. För det är så han funkar, maken. Typ lite ordning och reda, löning på freda. Och det är ju en himla tur för mig. Att han funkar så…

Ps. Under det där samtalet nämnde han dessvärre att han tycker att bruna skinnsoffor är snyggt. Det var då jag ångrade att jag frågat. Det där med att ”ha kört över någons smak” gjorde sig nämligen återigen påmint. Å andra sidan hade jag nöjt mig med de fälgar som satt på bilen när vi köpte den. När maken ville köpa nya så ropade han på mig, och när han ropade…ni fattar ju… då ropade han snällt! :-)

Idag blir det köksbilder för hela slanten.

IMAG3056

IMAG3060
Där står den. Elgigantsradion. Det som mannen i huset är mest nöjd med…
IMAG3058
Lådfronten under diskhon blev fel i leveransen. Ska bytas ut mot två luckor.

IMAG3051 IMAG3052 IMAG3055 (1) IMAG3057

IMAG3060

About Mia Engstrand

Jag vet faktiskt inte vart mitt passionerade intresse för gammalt och nött kommer ifrån. Jag vet bara att jag blir lycklig av att gå omkring i gamla unkna lador och botanisera bland alla spännande grejer som oftast gömmer sig i någon undanskymd vrå. På myDREAMhome skriver jag om inredning, och då gärna med vintagetouch. Kommentera gärna mina inlägg!

4 thoughts on “Att köra över någon

  1. Näe, du har helt rätt. När jag tänker efter så fick han igenom rätt mycket önskemål… på sånt där smygsätt (som vi kvinnor brukar trixa med). Pärlspont på ALLA väggar, det var nix-pix till exempel. Helt plötsligt har köket fått en hel vägg av kakel, den var jag inte riktigt med på. Men så länge fogen är vit så är det okej. Undrar bara hur länge den kommer att vara det… Kram och tack för att ni kom och förgyllde vår helg! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *