Adventsångest

Här duggar ångestinläggen tätt. Men jag har från att tycka jul är det mysigaste som finns, börjat tycka att det är som en stor våtvarm filt som långsamt tynger ned mig tills jag ligger i hopkurad under den och hyperventlierar.

Nej det var att överdriva, men barnens enträgna entusiasm gör mig ibland helt utmattad. Som nu i helgen när det var den första advent. Vi kom hem efter ett mycket lyckat läger på Åland, där jag som förälder har sovit för lite och stressat runt för mycket. Alltså är jag rätt trött när vi har kommit hem efter att ha åkt bil, båt och sedan bil igen. Vi har hämtat hunden hos mina snälla svärföräldrar och vi har lämnat tillbaka barn till deras föräldrar.

Jag tror att vi hann fem steg innan för dörren innan barnen brast ut i kör!
”Nu ska vi ta fram adventssakerna”

p_655-80_fl
En sån här skulle kanske muntra upp mitt adventsfria hem?

Både jag och maken sa bara NEJ!

Barnen såg då ut som Mästerkatten i stövlarna, men jag vek mig inte. Vi kommer inte att börja pynta nu.

puss-in-boots-eyes_193037560

 

Det betyder att mitt hus ser ut som ett julhatande hus. Det finns inga stjärnor i fönstret, det finns inga tomtar i trädgården. Jag skäms, jag måste verkligen ta tag i det där. Kanske på söndag, för det är ändå några adventar kvar innan julafton..

About Jennica Berglund

Jag kan inte låta bli att ta en extra funderare kring mat och kök. Det ändå några av mina absolut största intressen. På myDREAMhome skriver jag om just dessa båda ingredienser. Kök och mat. Kan det bli bättre? Kommentera gärna mina inlägg!

One thought on “Adventsångest

  1. Jag kommer också göra en bekännelse i ämnet i min nästa krönika.. jag råder dig därför att plocka upp stakarna och stjärnonrna PRONTO! Du kommer att förstå varför :-)

    Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *